KPSS A Kadroları Nelerdir ?

 KPSS A KADROLARI NE DEMEKTİR, NELER İÇERMEKTEDİR?
KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. KPSS-A Kadrolarına sadece ilgili Fakülte Mezunları başvurabilmektedir. KPSS-A Kadrolarına müracaat edebilmek için kurumların alacağı puan türlerine göre tercih yapılmaktadır. Yani bu puan türlerinden yeterli puanları almış olmalı ve ilgili bölümlerden mezun olmalısınız.

KPSS-A KADROLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR:
Sadece Atama yapılacak kurumun ilan ettiği Puan Türlerinde ifade ettiği ilgili Fakülte Mezunları başvurabilir. KPSS sınavları Fakülte mezunları için ayrı, Önlisans ve lise mezunları için ayrı, Sağlık Bakanlığı adayları için ayrı oturumlarda yapılmaktadır.

GEREKLİ KPSS PUAN TÜRLERİ NEDİR ve BU KPSS PUAN TÜRLERİNİ NASIL ALABİLİRİM?
120 adet puan türü vardır. KPSS-A Kadroları için KPSS Sınavında Genel Kültür ve Genel Yetenek yanısıra Alan Bilgisi derslerinden oluşan soruları ve alanınızda gerekli ise yabancı dil sorularını cevaplamalısınız. Sınavda soru çıkan Alan Bilgisi dersleri 10 adettir. Hangi derslere ait soruları cevaplandırırsanız, o dersleri içeren KPSS Puan türleri sonuçlarınıza yansıyacaktır. Bu Puan Türlerini sol menüden ilgili başlığa tıklayarak inceleyebilirsiniz.

KPSS-A PUANIM ATANMAK İÇİN YETERLİ MİDİR?
KPSS-A kadrolarına atanmak için KPSS Puanınız haricinde, ilgili kurumların düzenlediği, genelde yazılı ve sözlü olmak  üzere uygulanan, yarışma sınavı da adı verilen Giriş Sınavı düzenlemektedirler. Kurumlar Giriş Sınavı için gerekli KPSS Puanını bildirerek atama sayısının 20 katı adayı giriş sınavı için çağırmaktadırlar. Bu yüzden gerekli taban puan, müracaat eden adayların puan sıralamasına göre otomatik olarak yükselmektedir. Sözgelimi Kaymakamlık ataması icin 40 kişi alınacaksa, bu sayının 20 katı olan 800 kişi giriş sınavı için çağrılacaktır. Giriş sınavına başvuru taban puanı 75 ilan edildiyse de, 75 puan üzerinde olup müracaat eden 800 kişinin en düşük puan sahibi taban puanı belirlemiş olacaktır. Eğer bu adayın puanı 85 ise demek en düşük puan 85 olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda genel kurallara uyunuz. Teşekkürler...

Bağlantılar

Görevimiz sizi doğru adrese ulaştırmak.Web Counter Pagerank Top
Academics blogs Education Academic Exam Information Internet Science History blog search directory Blog Directory