Lisans Mezunları İçin KPSS

Fakülte Mezunları hem KPSS-A hem KPSS-B Kadrolarına başvurabilirler. KPSS Fakülte Mezunları için ayrı, Lise ve Önlisans Mezunları için ayrı olarak yapılmaktadır.

Fakülte Mezunlarının girdiği KPSS de Adaylara Genel Kültür, Genel Yetenek sorularının haricinde Alan Bilgisi derslerinden de sorular sorulmaktadır.

KPSS-A Kadrolarına başvurmak isteyen adaylar ise, Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularını mutlaka yanıtlamaları yanısıra Alan Bilgisi Derslerini yanıtlamalıdırlar. 

Sadece KPSS-B Kadrolarına başvuracak olan Fakülte mezunlarının sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularını yanıtlaması yeterlidir.

Alan Bilgisi derslerinde, 10 dersten soru sorulmaktadır. KPSS Adaylarına, hangi derslerin sorularına cevap verdilerse o dersleri içeren KPSS Puanları o adaylar için hesaplanmakta ve Sınav Sonuç Belgelerinde kendilerine bildirilmektedir.

KPSS sınavlarına istediğiniz yıl tekrar girebilirsiniz. Ancak, aldığınız puan ve bunun geçerlilik süresi aksi belirtilmediği sürece 2 yıldır. Bu yıl girdiyseniz, ertesi yıl puanınızı yükseltmek amacıyla tekrar girebilirsiniz.  
KPSS Sınavlarına, okulundan mezun olmuş olan yada tercih listesi vereceği tarihte mezun olması beklenen adaylar katılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda genel kurallara uyunuz. Teşekkürler...

Bağlantılar

Görevimiz sizi doğru adrese ulaştırmak.Web Counter Pagerank Top
Academics blogs Education Academic Exam Information Internet Science History blog search directory Blog Directory